Privatne radio postaje u Hrvatskoj

Na programima hrvatskih radio postaja svakodnevno možemo uživati u najraznovrsnijim taktovima domaće i strane glazbe. Osim nacionalnih, tu su i privatne radio postaje koje emitiraju različite sadržaje namijenjene gotovo svim dobnim skupinama.

Privatne radio postaje u Hrvatskoj

Hrvatski katolički radio

Radi se o neprofitnoj radio postaji koja ima državnu koncesiju. Hrvatski katolički radio osnovan je 1991. godine, no s emitiranjem je morao pričekati sve do 1997. Radio je utemeljen s ciljem prenošenja poruka koje potiču duhovno obnavljanje pojedinca i njegov rast kroz moralne odnosno etičke vrijednosti. Osim toga, putem svojih emisija prenosi istinu o čovjeku i Bogu. Hrvatski katolički radio jedan je od organizatora Uskrs festa, popularnog festivala kršćanske glazbe.

Najpoznatije emisije koje se puštaju na Hrvatskom katoličkom radiju su:

  • Blago socijalnog nauka Crkve
  • Evo čovjeka
  • Gospodine, nauči nas vjerovati
  • Od Krista pozvani
  • U katoličkoj mreži
  • U svjetlu Božje riječi

Kada govorimo o glazbenoj koncepciji, ona se temelji na puštanju one vrste glazbe koja obiluje moralnim, duhovnim i umjetničkim vrijednostima. Puno pažnje posvećuje se promoviranju strane i domaće duhovne glazbe.

Narodni radio

Narodni radio je započeo je s emitiranjem davne 1997. godine te je od onda najslušanija radio postaja unutar granica Lijepe Naše. Pokriva područje cijele države. Simbol Narodnog radija je emitiranje isključivo domaće glazbe čime se nastoje promovirati mlade generacije glazbenika.

Najzanimljivije emisije Narodnog radija su Najbolja domaća glazba, Jutarnji klub, Treća smjena, 385 show te Glazbenih 60.

Otvoreni radio

Otvoreni radio je privatna radio postaja koja ima koncesiju na području cijele države. Važno je napomenuti da se program emitira i u brojnim europskim, sjevernoafričkim te bliskoistočnim državama. Na Otvorenom radiju puštaju se uglavnom strane pjesme namijenjene za sve generacije. Popularne glazbene emisije Otvorenog radija su Jutro na Otvorenom i Feel good club. Radio je poznat i po tome što često provodi nagradne igre u kojima možete osvojiti vrijedne nagrade.